Se oli ennen uimahalli

IMG_5211 IMG_5215Se on muutaman kilometrin päässä kotoa, pyörällä sinne ajaa kymmenessä minuutissa. Tapaamme meille entuudestaan tuntemattomia saksalaisia näyttelijöitä. Pitkä mukulakivikäytävä kulkee ränsistyneen talon viertä. Varjossa, pensaan alla nukkuu vanha koira. Vanhat pöydät ja tuolit ovat levittäytyneet yli pihan. Varsinainen yllätys on kuitenkin sisällä talossa.

Rakennus oli aiemmin uimahalli. Yhteen altaaseen on rakennettu kahvila, josta saa maukasta lounasta ja ihanaa jääteetä. Ravintolan keittiö on suihkuhuoneessa ja sen takaa alkaa mikämikämaa. Merkillisiä tiloja, kapeita rautaportaikkoja, turbiinihalli, outojen tavaroiden varasto. Pieniä huoneita, isoja huoneita, korkeita huoneita, matalia käytäviä, korkeita käytäviä. Hallintapaisia, hurmaavia umpikujia.

Ja lopulta yksi niistä tiloista, joissa teatteri toimii.

Me voimme valita. Pienempi on meistä  aivan täydellinen eräälle näytelmälle. Eräälle neljän hengen surumieliselle komedialle.

 IMG_5232
IMG_5233IMG_5225IMG_5223IMG_5222 IMG_5218

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Se oli ennen uimahalli

  1. Annelie, paikan viehkous piilee siinä, ettei sitä oikeastaan olla uudistettu lainkaan. Ne tilat on vain otettu käyttöön sellaisinaan. On tuotu se mitä on tarvittu, mutta ei ole tehty mitään suuria muutoksia.

  2. Voi miten kiehtova paikka!! Miten siellä Berliinissä on toinen toistaan yllätyksellisempiä paikkoja, rakennuksia, jotka on otettu ennakkoluulottomasti uusiokäyttöön. Kyllä, tuohan on täydellinen paikka näytelmälle.

  3. Se on ihan uskomaton paikka ja tosiaan aivan täydellinen meidän tarkoituksiimme. Tuolta ylhäällä olevasta linkistä näkee niitä tiloja, se suuri uimahallitila on sellainen vuosisadan alun kylpylä ja nyt siellä järjestetään juhlia ja pidetään konsertteja ja esitetään teatteria. Moni asia ei olisi mahdollista Suomessa yksinkertaisesti siksi, että kaikki määräykset ovat niin paljon tiukempia. Se joskus ihmetyttää, samassa EU -veneessähän nämä kaksi maata ovat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s