Se

 

Se päivä. Väreilevä valo, nainen, joka sanoi tahdon, ruusulumi. Se ilta, lava joella, ukkosmyrsky, litimärät me, mutaisessa rinteessä liukastunut nuori mies. Se illallinen ja naapuriin muuttanut islantilainen kirjailija. Se teatteri, se näytelmä, se Ibsen. Se paikka, jossa aina pysähdyn. Se puhelu. Se hetki, jolloin ihmeen tarve kasvaa luonnottomiin mittoihin. Se raskaaksi käynyt ilma. Se yö ja se kuu.

Se mies, jonka kämmen hohkaa kuumaa ja joka tanssii aamulla keittiössä. Se hyvä, joka on.

Tahdon edelleenkin. Tahdon nojata kohti valoa, uskoa siihen, että olemisen syy ei ole yksi eikä ainoa vaan koko kimurainen matka.

IMG_4513 IMG_4534 IMG_4563 IMG_4553 IMG_4603

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Se

  1. Kiitos. Perjantaina koirani tapaa aina tuolla puistossa koiraystävänsä ja minä oman ystävättäreni. Joka perjantai kohtaamme siellä monia jo tutuksi tulleita ihmisiä, joulupukin joka juoksee puistoa ympäri villamyssy päässään, ranskalaisen naisen ja hänen pienen koiransa, suomalaisen pianistin, pohjoismaisesta kirjallisuudesta kiinnostuneen miehen, joka istuu aina samalla puistonpenkillä lukemassa. Näiden tuttujen lisäksi joka perjantai puisto tuo tiellemme uusia ihmisiä tarinoineen. Viimeksi ruusutarhassa oli nymfien sijaan ihania morsiustyttöjä ja onnellisen pökertynyt tuore aviopari. Huomenna on taas perjantai ja koira ja minä menemme Lietzenseen puistoon.

  2. Kaunis, kaunis teksti. Minäkin niin ajattelen elämää matkana, kiemuraisena polkuna ylös ja alas. Usein matkoilla ajattelen sitä, miten sitä tosiaan oppisi nauttimaan koko matkasta, ei vain perille pääsystä. Ja siihen tarkoitukseen sopii tietysti parhaiten hidas matkailu, jota aion kohta taas harjoittaa.

  3. Kiitos, sinä kultainen. Onhan se matka aika kulunut metafora, mutta eipä haittaa, kun se on totta kuten se on, niin olkoonpa vaan sitten kuinka käytettyä ja naiivia tahansa. Kun noita viime vuosisadan alun matkakertomuksia lukee niin tajuaa, että juuri se hitaasti matkaaminen on osaltaan väkevöittänyt niitä matkakokemuksia. On ollut aikaa olla matkalla, välitilassa, irti. On ollut aikaa kuulostella itseään ja maailmaa. Matka on alkanut heti kotiovelta ja perille pääsy on ollut vain yksi osa matkaa, ei se ainoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s