Valoisaa, kevyttä, toiveikasta

Yksi saapuu Espanjasta, toinen matkallaan Intiaan, kolmas ystävänsä kanssa, neljäs vähän myöhemmin. Viides pysyy hevostensa luona, mutta tulee silti, istuu kotonaan ja meidän kanssamme.

Ikkunassa on tähti, maljakossa kukka, kynttilässä liekki. Pihan puu on pukeutunut talvivaatteisiinsa, parvekkeella kukkivat jouluruusut, koiralla sohvalla pehmyt peitto.

Pieni koti on ehtinyt joulukuntoon omia aikojaan ja minä iloitsen häpeämättömästi siitä että siivoamista ja järjestämistä on niin vähän ja siitä, että korttelin kaupoista saa juhlaa varten ihan kaiken.

IMG_1012


IMG_1015IMG_5023

Mainokset

5 kommenttia artikkeliin ”Valoisaa, kevyttä, toiveikasta

  1. Olen vasta viime vuosina alkanut pitää valkoisista kukista. Ennen ne olivat minusta hautajaiskukkia. Ensimmäinen valkoinen kukka, josta pidin oli juuri amaryllis. Jouluna kaikkialla on niin paljon punaista, että valkoiset kukat näyttävät oikein hehkuvat. Ihana tunnelma sekä kuvissa että tekstissä, mutta saako kysyä mikä ihme puu tuo on? Ja missä on tuollainen valkea seinä?

  2. Minä rakastan valkeita kukkia. Kyllä muunkin värisiä, mutta suhteeni valkoisiin kukkiin on toisenlainen, syvä ja kestävä. Hääkimppunikin oli valkea, keräsin sen silloisen kotimme takapihalta, valkeita syreenejä, valkeita jasmiininkukkia, valkeaa luonnon harsokukkaa.

    Puu on tuossa ikkunoiden edessä, minulle se on Takapihanpuu. En siis tiedä mikä oikeasti. Siinä on lokakuun lopusta alkaen ollut tuollaisia lumoavia pehmeitä koristeita. Valkoinen seinä on Mitten joulumarkkinoilla olevan näyttämön takaseinä.

  3. Olipa lämminhenkinen teksti. Ihan kuin olisin vetänyt villaisen nutun ylleni ja istuisin nyt se päällä tässä. Minäkin iloitsen siitä, että kaiken saa lähikaupasta. Tai ei saa, mutten minä kaipaa oikeastaan mitään sellaista mitä ei sieltä saisi. Pienimuotoinen elämä on mukavaa.

    Ihanaa viikkoa sinne!

  4. Kirjailijatar, <3. Olen ihmetellyt sitä kuinka en olekaan niin raatona kuin aina yleensä tässä vaiheessa vuotta. Pienimuotoisuuden iloihin kun kuuluu sekin, ettei uuvu omasta elämästään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s